Боксьор пусна собствена криптовалута

Мани Пакиао е първата знаменитост със собствена криптовалута (снимка: Manny Pacquiao / Instagram)

Шампионът по бокс на Филипините Мани Пакиао пусна собствена криптовалута. Събитието бе ознаменувано в неделя с безплатен концерт в Манила, където Пакиао пя пред 2000 фенове, за да провокира интерес към продукта, съобщи Ройтерс.

40-годишният боксьор, който през юли победи Кийт Търман и спечели супер шампионата на WBA в средна категория, а също така е филипински сенатор, се надява да печели от токените „Pac”. С тях феновете ще могат да купуват брандирани артикули и да взаимодействат с боксьора чрез социалните медии.

Токенът „Pac” ще бъде включен в глобалната борса за крипто-предлагане на Сингапур (GCOX). Партньори на Пакиао в начинанието са бившата футболна звезда на Ливърпул и Англия Майкъл Оуен, като частен инвеститор, и шейх Халед бин Заед ал Нахиян, член на управляващото семейство в Абу Даби.

Това е първата в света критовалута, посветена на знаменитост. Тенис звездата Каролайн Вознячки, Майкъл Оуен и певецът Джейсън Деруло също планират да пуснат собствени крипто-токени на GCOX.

„Ние не сме тук, за да съберем много пари, а за да изградим екосистема”, заяви пред Ройтерс основателят и изпълнителен директор на GCOX Джефри Лин.

На неделния концерт Пакиао изпя песни от собствения си албум, който включва популярни любовни мелодии и вече е продаден в хиляди копия.

„Пакиао е идол за мнозина. Хората ще бъдат насърчени да опитат тази иновация”, каза Аарон Баетион, 38-годишен участник в концерта, коментирайки токените „Pac”.

Коментар