Microsoft университет в Норвегия се довери на български експерти

Маргарита Наумова, основател на Inspirit и SQL Master Academy (снимка: Inspirit)

За поредна година Microsoft University Norway (MSU) се доверява на български експерти за обучението на студентите в програмата. Маргарита Наумова, основател на Inspirit и SQL Master Academy, и Иван Донев, част от консултантския екип на компанията и лектор в академията, са част от лекторския екип на MSU – съответно за трета и втора поредна година.

Microsoft University Norway е образователна програма, инициирана в отговор на огромното търсене на Microsoft компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се ИТ пазар. Целта на MSU е в рамките на шест седмици интензивно обучение да се подготвят и сертифицират специалисти, които непосредствено след завършване на университета да имат компетенцията, необходима за работа в компании партньори на Microsoft Норвегия.

Програмата дава не само възможност за работа в една динамична индустрия, но и уникален опит, който ще бъде търсен в дългосрочен план, подчертаха от българската компания Inspirit.

Иван Донев, консултант в Inspirit и лектор в SQL Master Academy (снимка: Inspirit)

След дълъг подбор са одобрени 16 участници в програмата тази година, които ще получат шанс за интензивно обучение и нова работа. Те са разделени в две групи, като инструкторите – Наумова и Донев – ги подготвят за сертификация в областта на Microsoft Data Platform Business Intelligence и Advanced Analytics.

Изключителните резултати на българските лектори в програмата, допринесли за високия процент успеваемост на студентите през миналогодишните издания на Microsoft University Norway, мотивират организаторите отново да работят съвместно с българските експерти.

Коментар