Windows 10 се сдобива с подобрен календар

Приложението Календар в Windows 10 скоро ще придобие нов вид (екранна снимка: Windows 10)

Microsoft работи върху ново календарно приложение за Windows 10 и макар самата компания да остава напълно мълчалива за този проект, екранни снимки на ранната версия вече изтекоха в интернет.

Италианският сайт Aggiornamenti Lumia публикува първите снимки с освежения календар, които подсказват, че Microsoft е избрала много по-модерен подход, в сравнение със сегашния календар в Windows 10.

Освеженото календарно приложение (Calendar) се предлага с чисто нова тема и нов потребителски интерфейс за създаване на събития, като работата с него е изключително лесна.

Преработеният потребителски интерфейс може да е индикация, че предстои визуално обновяване и на другите приложения в Windows 10, като се има предвид, че Microsoft се стреми към последователност в дизайна на операционната система.

Фокусът продължава да е т.нар. „Fluent Design”, който е същността на почти всичко в Windows 10, но е ясно, че Microsoft преследва по-модерен външен вид като цяло.

Засега не известно кога новото приложение Calendar ще стане достъпно за всички, но изглежда, че сме много близо до получим обновяване на поне няколко приложения за Windows 10.

В момента Microsoft довършва поредната актуализация на функциите на Windows 10, която понастоящем е с кодово име 19H2, и това може да е правилното време за въвеждане на нов облик на календара. Предполага се, че версия Windows 10 19H2 ще бъде завършена този месец и ще се появи на потребителските компютри през октомври или ноември.

Коментари по темата: „Windows 10 се сдобива с подобрен календар”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Копи пейст от Apple

Коментар