7-Zip – бърз архиватор на файлове с отворен код

Ако искате да спестите малко място на твърдите си дискове, 7-Zip може да ви бъде много полезна (екранна снимка: 7-Zip)

7-Zip е интуитивно приложение с много добро съотношение на компресия, което може да ви помогне не само да създавате и извличате архиви, но и да ги тествате за грешки. Програмата е безплатна, с отворен код.

Инсталирането на 7-Zip е проста задача, която отнема само няколко секунди. Интерфейсът е същият като на други инструменти за компресиране, но 7-Zip включва и мощен файлов мениджър, така че разглеждането на файловете, съхранявани в архивите, е по-удобно.

Програмата поддържа архивни формати като RAR, ZIP, TAR, GZ, LZH, LZA, ARJ и ISO, но идва и със собствено разширение, а именно 7z.

Изумително е колко бързо 7-Zip компресира и декомпресира файлове, а фактът, че автоматично поставя куп опции в контекстното меню на Windows, прави всичко много по-лесно, като същевременно спестява време, когато става въпрос за управление на архивите. Ако не обичате да имате затрупано контекстно меню в Windows, можете лесно да премахнете свързаните със 7-Zip елементи.

В случай, че искате да спестите малко място на твърдите си дискове, 7-Zip може да ви бъде много полезна. Просто кликнете с десния бутон на мишката върху файловете, които искате да компресирате, изберете функцията, от която се нуждаете и сте готови да започнете.

Характеристика, която обикновено не се среща при файловите архиватори, е калкулаторът на контролната сума, с който можете да проверите целостта на всеки изтеглен пакет. Функцията „Benchmark” също е полезна, когато искате да тествате производителността на компютъра.

В заключение, 7-Zip е инструмент за архивиране и разархивиране на файлове, който можете да ползване безплатно, ако не желаете да плащате за лиценз за други подобни приложения на пазара. Програмата работи с толкова много формати, че няма как да не останене доволни от нея.

Даунлоуд: 7-Zip

Коментари по темата: „7-Zip – бърз архиватор на файлове с отворен код”

добавете коментар...

  1. ха

    Каква новина е това? Това е архиватор класика, който наистина е много добър, но се е появил някъде преди 20-на години.

Коментар