„Т Маркет” внедрява каси на самообслужване

Петър Павлов (вляво), генерален директор на Максима България, и Камен Киров, търговски директор на компанията, откриват иновативните каси на самообслужване в „Т Маркет” – Студентски град (снимка: Максима България)

Клиентите на „Т Маркет” в Студентски град вече могат да пазаруват напълно автономно в супермаркета. Четири иновативни каси на самообслужване бяха внедрени и пуснати в действие в магазина, за да осигурят повече удобство и бързина в обслужването.

Супермаркетът в Студентски град е вторият „Т Маркет” в столицата с каси на самообслужване след магазина в квартал Мусагеница, съобщиха от собственика – Максима България. Компанията ще продължи да инсталира новите каси и в други свои обекти.

В началото на тази година проектът за каси на самообслужване бе награден от Българската асоциация по информационни технологии с отличие за новаторство в корпоративната сфера. Устройствата са собствена разработка на Максима Груп – холдинга, в състава на който е Максима България.

Механизмът на работа позволява избраните стоки самостоятелно да бъдат маркирани, а плодовете и зеленчуците – премерени от клиента на вградената в касата везна. Заплащането става с банкови карти, а при нужда от съдействие на разположение е специално обучен асистент.

Към момента у нас има 73 магазина „Т Маркет”, разположени в 38 града в страната. За компанията работят над 1600 служители.

Коментари по темата: „„Т Маркет” внедрява каси на самообслужване”

добавете коментар...

  1. Клиент

    Американската верига Walmart е внедрила тази услага преди 6 години..в Маями до 20 стоки.

  2. ха

    Вероятно ако бай мангал не си плати, тогава охраната за 400-те лева ще го спре.
    Тук основното е не използването на системата, а това че сами са си я реализирали. Повечето български търговци биха си купили готова система, каквито между другото съм виждал на запад за пръв (и последен) път преди около 15 години.

  3. :o)

    тоя милиционер отдолу за тия пари е бил и касиер.
    Понеже персонала е 3-4 човека заедно с охраната, често и охраната маркира продуктите на касата.
    Това е най-смешната супермаркет верига в България

    А колкото до “иновативните” им каси без касиер, единствения въпрос който всички си задават
    е – когато БАЙ МАНГАЛ СЕ САМООБСЛУЖИ, дали ще си плати после? 🙂

  4. Anonymous

    E па с тия технологии скоро и от охранна нема да има нужда

  5. Росен Т.

    Т маркет – КЛОУНИ! 2010 работих като тяхна охрана в София /Дианабад/- заплата около 700 лева. След като се върнах след 2-3 години от чужбина, реших да опитам пак там, нали имам опит. Заплата 350-400 лева 😀 😀 😀 😀 Палячовциииии! И шефа на охраната, и той бивш милиционер като мене, как имаше очи да ми каже: Ами хайде остани поне докато си намериш друга работа! :О 😀

Коментар