Телевизия, музика и новини вече и на мобилния телефон

До няколко дни стартира нова услуга на българския пазар, която се очаква да промени представата за мобилните технологии. С помощта на мобилния си телефон потребителите ще имат възможност да влязат в един по-различен и нов свят на информация и мултимедийни забавления.

Vodafone Live!, предлагана у нас от Мобилтел, е една от най-популярните мултимедийни услуги в света, достъпна в 26 страни и използвана от близо 45 милиона потребители. Всъщност това е Интернет портал, в който потребителите могат бързо и интуитивно да стигнат до желаната информация или услуга. Българската версия е кирилизирана, което означава че липсва каквато и да езикова бариера за ползване на услугата.
Възможности
Съдържанието на Vodafone Live! е разнообразно. На първо място е мобилната телевизия. Когато потребителят избере от менюто на портала опцията ”TV и Видео”, ще открие предавания, филми и много други видео материали. Също така ще може да гледа и новините на Канал 1, БТВ или Нова телевизия, като не е необходимо да се съобразява с времето на излъчването им – услугата предлага както директно предаване, така и запис на програмите в рамките на 24 часа. Новините от Ройтерс, Франс прес и БГНес се появават мигновено на мобилния телефон във формат текст плюс снимка.
Vodafone Live! предлага и богата информация за спортните запалянковци. Най-интересните футболни първенства, кръговете от Формула 1, тенис-турнирът в Уимбълдън и още много спортни събития ще достигат до потребителя само с натискане на един бутон. Достъпни са също програмите на популярните канали Fashion TV, ChilliTV, CNN, Cartoon network, МТV и Еeurosport.
Новата услуга на М-Teл ще осигури достъп и до огромно количество музикални файлове (над 600 000 песни). Освен музика, потребителите ще теглят рингтонове и музикални ефекти, игри, софтуер и картинки. И нещо много важно за хората, които ще се възползват от услугата – изразходваният трафик за намиране и изтегляне на закупения файл не се заплаща.
Възможностите на портала не се изчерпват единствено със споменатите въче възможности. Vodafone Live! предлага също чат и М-Лог (мобилен вариант на блога). Навигаторът пък дава информация за културния, театралния и кино афиш, както и за клубния живот в България. Друга възможност е М-Тел Компас за бързо откриване на най-близката аптека или банкомат.
Достъпност
Потребителите могат да ползват услугата през всеки съвременен мобилен апарат. За достъп до пълните възможности, например поточно видео, е необходим телефон с поддръжка на 3G и качествен дисплей.
Предлагат се и телефони със специално разработен софтуер, който прави по-удобно използването на услугата, и допълнителен бутон за бърз достъп до портала. Такива телефони са Sony Ericsson V630i, Nokia 6070, Samsung x680 и Sagem My 800v. По информация от Мобилтел, цените на изброените модели ще бъдат по-ниски от техните непреработени аналози.
Цени
За активните потребители, мобилният оператор е предвидил пакет с цена 3.90 лв./месец (с ДДС). В него са включени 3 телевизионни канала, 3 чат канала, новини, информация за времето, хороскопи, спорт и безплатно сърфиране в портала. Потребителите, които не желаят да закупуват пакет, могат да ползват всяка услуга поотделно, като при изтеглено съдържание сърфирането за откриването му е безплатно.

по темата: „Телевизия, музика и новини вече и на мобилния телефон”

добавете коментар...

  1. Филип

    Мечтите движат света!

  2. Dodo

    Едно по едно, ще станат нещата, за които говорите. Голямо удобство ще бъде и ако поевтинеят интернет услугите на мобилните оператори – това ще е пълната свобода. Където и да отидеш, на морето, в планината, на полето, ако щеш, имаш ли лаптоп или друго мобилно устройство, имаш и интернет. Но да е на достъпна цена – сега е само за бизнеса този интернет, който mtel предлага чрез vodafone.

  3. Валери

    Мобилните устройства все още имат много малка памет. Нека стане към =>5 гигабайта и тогава може да се каже, че имат успех. По добре е да се помисли да се пройзвеждат очила/дисплей-равнява се на около 22 инча, като се гледа през тях/. Устройствата/задължително*/, за да се използват и от шофьорите-тогава отпадат навигационните системи монтирани в колите, които струват 5-6 пъти повече. Имате си очила, и всеки един пътник може да гледа TV и да слуша музика. Също така трябва да имат и сателитна навигация, за да няма човек проблем и с навигацията независимо дали е на планина, в града или с кола. КАТ трябва да има радио/видео канал в реално време, за да предупреждава и информира водачите на МПС за пътната обстановка в градовете и цялата страна. Разбира се, да се пускат клипове, вицове и музика за намаляване на стреса на водачите при задръствания и ремонти на пътната инфраструктура в страната. Водачите на МПС при ПТП могат в реално време да изпратят снимки до своя застраховател, ако имат тази физическа възможност. Това ще улесни много застрахователните дружества при изплащането на обезщетенията и по правилно вземане на решение въз основа на снимковия материал за ПТП. Е, полицията също прави такъв, но се намират и нелоялни полицаи които изкривяват нещата. При това положение няма мърдане!, а и мисленето на всички заинтересувани ще е по обективно във всяко едно отношение. Да не говорим за ядовете и разправиите кой бил прав кой крив. Сигурно се размечтах повече отколкото трябва. Успех!

Коментар