WhatsApp за Android тества самоунищожаващи се съобщения

Потребителите на WhatsApp скоро ще получат възможност да унищожават изпратените съобщения (снимка: CCO Public Domain)

Разработчиците на популярния месинджър WhatsApp тестват нова функция, която ще позволи на потребителите сами да задават времето за изтриване на изпратени съобщения, разкри The Verge.

Новата функция „Disappearing Messages” за пръв път се появява в WhatsApp версия 2.19.275 за платформа Android. Понастоящем функцията е достъпна за ограничен брой потребители на бета версията на месинджъра.

„Disappearing Messages” може да бъде полезна, ако трябва да изпратите поверителна информация, но не бихте искали данните да останат завинаги при потребителя. Преди това подобна функция се появи в друг популярен месинджър – Telegram. В допълнение, Gmail също добави такава функция.

В момента прилагането на функцията в WhatsApp далеч не е идеално. Тя все още е в начален етап на развитие и вероятно ще претърпи значителни промени, когато бъде пусната масово.

Сега потребителите могат да конфигурират автоматично изтриване на съобщения 5 секунди или 1 час след изпращане. Освен това функцията е достъпна само в групови чатове, но е вероятно в бъдеще да се появи и в личната кореспонденция.

Все още не е известно кога новата функция ще стане широко достъпна и какви възможности ще има в крайна сметка. Но независимо от всичко, инструментът за „изчезващи съобщения” на един от най-популярните месинджъри в света, който добавя малко повече поверителност към изпратените съобщения, изглежда много привлекателен.

Коментар