AMD Ryzen задвижва новия Surface Laptop 3

Microsoft Surface Laptop 3 е висок клас продукт с 15-инчов екран и 15W процесор, с ултратънък форм-фактор и тегло 1,54 кг (снимка: AMD)

AMD и Microsoft обявиха в Ню Йорк първия 15-инчов Surface лаптоп, работещ с новите процесори Ryzen Microsoft Surface Edition. Мобилният компютър Surface Laptop 3 е резултат от многогодишна съвместна работа на инженерните екипи на двете компании на ниво силиций, платформа и софтуер.

15-инчовият Surface Laptop 3 постига отличен баланс между производителност, живот на батерията и лек и елегантен дизайн. Лаптопът съчетава висока изчислителна и графична мощност с оптимизиран системен софтуер, който включва и поддръжка на технология Radeon FreeSync.

Компютърът е насочен към креативните професионалисти, студенти и мобилни геймъри, както и към бизнес потребители, които биха оценили комбинацията от преносимост и голям екран на модела.

Къстомизираните процесори AMD Ryzen Microsoft Surface Edition и оптимизираният софтуерен пакет са плод на многогодишно сътрудничество между AMD и Microsoft, чието начало бе положено преди повече от 10 години с Microsoft Xbox и сега се простира от Azure до Surface, xCloud и Project Scarlett.

Д-р Лиза Су е щастлива да покаже първия лаптоп с процесор Ryzen Microsoft Surface Edition (снимка: AMD)

AMD Ryzen Microsoft Surface Edition са най-мощните мобилни процесори за ултратънки лаптопи, които компанията е създавала досега, подчерта Рик Бергман, изпълнителен вицепрезидент на групата за изчислителен и графичен бизнес в AMD.

Базирант на AMD, Microsoft Surface Laptop 3 е висок клас продукт с 15-инчов екран и 15W процесор, с ултратънък форм-фактор и тегло 3,4 фунта (1,54 кг).

„Когато търсихме правилния процесор за изцяло новия Microsoft Surface Laptop 3, ние искахме да имаме най-добрата графична производителност в един процeсор. Веднага помислихме за AMD с нашата успешна история на сътрудничество, осигуряващо графична производителност от световна класа в Xbox”, посочи Паван Давулури, изтъкнат инженер от подразделението за устройства на Microsoft.

Коментар