И потребителите на Windows 7 Pro с предупреждения

Разширената поддръжка на Windows 7 изтича на 14 януари 2020 г.
(снимка: CCO Public Domain)

Microsoft започна да информира потребителите на Windows 7 Pro за предстоящото спиране на поддръжката на операционната система. В Windows 7 Home такива сигнали потребителите получават още от пролетта.

Сега Microsoft разширява обхвата на предупрежденията, за да се увери, че потребителите на професионалната версия са наясно с предстоящото прекратяване на поддръжката и предприемат необходимите действия.

В допълнение към известието за спиране на поддръжката се появява и бутон „научете повече”, който води към страница, на която са описани предимствата на Windows 10 и опциите за компютри, базирани на тази платформа.

Разширената поддръжка на Windows 7 ще приключи на 14 януари 2020 г. Това означава, че операционната система ще престане да получава актуализации за сигурността след тази дата.

Безплатната поддръжка на Windows 7 беше прекратена още през януари 2015 г. – оттогава Microsoft не пуска функционални актуализации за системата. Все пак корпоративните потребители ще могат да разчитат на разширена поддръжка за Windows 7 до януари 2023 г. срещу допълнително заплащане.

Коментар