Япония води в проникването на оптика до домовете

Оптичните интернет връзки са проникнали най-широко в Япония (снимка: CCO Public Domain)

Нов доклад на анализаторската компания IDC оценява степента на навлизане на оптичните технологии за достъп до интернет в потребителския сегмент. На базата на събраните данни анализаторите са изготвили класация на водещите държави по този показател.

Лидер по проникване на оптични технологии сред потребителите е Япония с показател 45%. Класацията отчита и темпа на преминаване към оптични връзки, където лидерът е друг.

Нова Зеландия е на второ място по проникване на оптиката за интернет, на много малка дистанция от Япония – с 44%, което е два пъти по-голям показател от средния за света. Страната обаче е лидер по темпове на навлизане на оптичните връзки.

Япония и Нова Зеландия за лидери в оптичния интернет (източник: IDC)

В миналогодишния индекс Нова Зеландия имаше показател от 33% на проникване на оптиката в потребителския сегмент, което сравнено със сегашните 44% свидетелства за бързия темп на прехода – с 11%.

Челната петица допълват Швеция, Франция и Великобритания с показатели за проникване на оптиката съответно 39%, 23% и 21%. Следват САЩ с 14%, Австралия и Южна Корея с по 10%.

В световен мащаб усредненият процент на проникване на оптичните технологии за интернет достъп в потребителския сегмент е 22%, сочи още анализът на IDC.

Коментари по темата: „Япония води в проникването на оптика до домовете”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ю.корея(10%) най зле от целият свят(22%)

Коментар