Toyota показва ултракомпактен електромобил

Ultra-Compact BEV е компактен двуместен електромобил за пътувания на къси разстояния (снимка: Toyota)

Toyota подготвя премиера на готов за производство ултракомпактен електромобил. Моделът Ultra-Compact BEV (Battery Electric Vehicle) ще дебютира на автомобилно изложение в Токио тази седмица.

Електромобилът е проектиран за ежедневни пътувания на къси разстояния. Той е насочен предимно към възрастни хора и начинаещи шофьори. Компанията казва, че новата й кола „гарантира свободата на движение на хората на всички етапи от живота”.

Компактният двуместен електромобил може да бъде незаменим помощник в ежедневието на възрастни хора, които вече не са в състояние да изминават големи разстояния. Колата на Toyota ще им помогне да стигнат до магазина или болницата.

Тъй като размерът на автомобила е много малък (2490х1290х1550 мм), от него не могат да се очакват невероятни показатели по отношение на автономност и скорост. С едно зареждане на батерията Ultra-Compact BEV изминава до 100 км, като същевременно развива скорост до 60 км/ч.

Разработчиците смятат, че новият електромобил е подходящ и за бизнесмени, които трябва да се срещат с клиенти на различни места през деня.

Очаква се Toyota да пусне Ultra-Compact BEV в продажба в края на 2020 г. Появата на този модел на пазара се очертава като поредна стъпка от мащабна програма, насочена към въвеждане на изцяло електрически превозни средства.

Премиерата на новия електромобил ще се състои тази седмица на изложението Future Expo – то ще се проведе от 24 октомври до 4 ноември в Токио.

Коментари по темата: „Toyota показва ултракомпактен електромобил”

добавете коментар...

  1. :o)

    Бах тая глупост
    и тоя покрит мотопед сигурно ще струва едно 15-20 000 долари?

  2. cvetan c

    vyarno e

  3. Гочиту

    Абе що всички японски коли са супер Грозни!?

Коментар