5G е фактор за Четвъртата индустриална революция

Четвъртата индустриална революция е единственият начин да се осигури устойчиво икономическо развитие днес, заяви Винсент Стефанополи (снимка: //:meetthefuture/ Industry 4.0)

5G ще направи революция в България и то съвсем скоро. Това заяви на откриването на международната конференция //:meetthefuture/ Industry 4.0 д-р Винсент Стефанополи, изпълнителен директор на BalkanSat и организатор на събитието. Той допълни, че 5G екосистемите са един от факторите, за да се случи Четвъртата индустриална революция.

„Четвъртата индустриална революция е единственият начин да се осигури устойчиво икономическо развитие днес. Тя ще бъде силно изравняващ фактор, който ще помогне на малките икономики да се развиват. Очаква се да се промени социалната структура на държавите и да се създадат много повече възможности за хората“, заяви Винсент Стефанополи.

„ИКТ секторът се развива изключително успешно в България и постига годишен ръст от над 20%. Страната ни има потенциал да се превърне в дигитален регионален център за 5G“, коментира при откриването Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

България има шанс да се възползва ефективно от възможностите на Четвъртата индустриалната революция, каза Ираван Хира (снимка: //:meetthefuture/ Industry 4.0)

Четвъртата индустриална революция ще промени изцяло начина, по който бизнесът функционира, подчерта Ираван Хира, генерален директор за България на Hewlett Packard Enterprise.

„Индустрия 4.0 дава повече свобода и позволява персонализация. България има шанс да се възползва ефективно от възможностите на Четвъртата индустриалната революция и да направи големи крачки по отношение на бизнеса и конкурентноспособността“, каза още Ираван Хира.

Конференцията продължава през целия ден. Сред основните теми на събитието са: 5G в България; 5G в домовете на бъдещето; Национална сателитна политика; 5G и национална сигурност и отбрана и други. Участват представители на бизнеса, институциите и академичните среди.

Коментар