САЩ изпреварват Китай и Европа по разходи за блокчейн

Ако иска да достигне САЩ в блокчейн инвестициите, Китай трябва да увеличи разходите с 200% до 2022
(снимка: CCO Public Domain)

САЩ срещу Китай – кой ще харчи повече за блокчейн технологии? Според доклад на сайта за финансови новини LearnBonds, САЩ могат да инвестират до 4,2 милиарда долара в блокчейн през 2022 г., увеличавайки разходите си в този сегмент с 280% спрямо 2019 г.

В същото време се очаква Китай да увеличи разходите си за блокчейн със 133% – от 0,5 милиарда долара до 1,4 милиарда долара за три години. Наскоро Си Дзинпин заяви, че иска Китай да възприеме блокчейн, като подчерта, че технологията е важен пробив.

Въпреки огромния скок на инвестициите в Китай, САЩ са готови да увеличат разходите си в блокчейн индустрията повече от своя азиатски конкурент. Ако иска да достигне същото ниво на инвестиции като САЩ, Китай ще трябва да увеличи блокчейн разходите с 200% до 2022 г., се казва в доклада на LearnBonds.

Междувременно, Западна Европа също ще инвестира повече от Китай на пазара за блокчейн през следващите три години. Регионът ще вложи 2,9 милиарда долара през 2022 г., или със 131% повече от 1,25-те милиарда долара, изразходвани тази година.

„Изглежда регионите признават предимствата на блокчейн технологията и прозрачността, която тя предлага на пазара. Тази прогноза показва, че необходимостта от децентрализация се очаква да нарасне значително през следващите години”, коментира Юстинас Балтрушаит.

Коментар