Microsoft Ignite 2019 чертае бъдещето на корпоративните ИТ

26 000 специалисти от цял свят участват в конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида
(снимка: Microsoft)

Microsoft започва днес 5-дневен технологичен „маратон” в Орланодо, Флорида, където са стекли повече от 26 000 души от цял свят – ИТ имплементатори, мениджъри, разработчици и специалисти от всички индустрии – на конференцията Microsoft Ignite 2019.

Компанията ще разкрие широка гама от нови инструменти и услуги, които позволяват на предприятията и индивидуалните потребители да работят по-ефективно със своите данни и да изграждат бързо експертиза.

„Ще видите как нашият подход на инвестиране във вградени възможности, интелигентност, захранвана от облака, и интеграция помага на клиентите да се справят с някои от най-големите предизвикателства за сигурността и спазването на изискванията”, заяви в навечерието на събитието Франк Шоу, корпоративен вицепрезидент по комуникациите.

Microsoft ще обяви Azure Synapse Analytics – нова услуга, която обединява възможностите на Azure SQL Data Warehouse с редица подобрения, така че клиентите да „впрегнат” своите данни да работят много по-бързо и сигурно. За целта ще се използват всички източници на данни, хранилища на данни и системи за анализ на големи данни.

Компанията ще обяви също Azure Arc – платформа, която предлага Azure услуги и управление за клиентите на други облаци или инфраструктури, включително тези на конкурентите Amazon и Google.

Microsoft ще разкрие и нова възможност за роботизиран процес на автоматизация в платформата Power Automate (по-рано Microsoft Flow), наречена „UI flaws”. Тя позволява на потребителите да превръщат ръчни задачи в автоматизирани работни процеси, като записват и възпроизвеждат действия, управлявани от човека, в софтуер, който не поддържа API автоматизация – по опростен начин, чрез „point-and-click” (посочи и кликни) операции. С тази актуализация, Power Automate става цялостна платформа за автоматизация от край до край.

Софтуерният гигант ще представи също нова мрежа от знания в Microsoft 365 под името Project Cortex – първата нова услуга на Microsoft 365 след стартиране на Microsoft Teams и крайъгълен камък във визията на компанията за трансформиране на знания за клиентите. Този нов инструмент е кръстоска между мощен организатор на корпоративно съдържание и дигитален „портиер”, който дава на потребителите необходимата информация в контекста на работния процес.

Друга очаквана новост са гласовите „преживявания” в Microsoft 365, които ще улеснят живота на потребителите. Така например, виртуалният помощник Cortana ще може да чете имейлите от Outlook за iOS, като използва естествено разпознаване на глас и език, както и да споделя промени в плановете, освобождавайки потребителите да се занимават с други неща.

Microsoft подготвя също анонс на нови Edge и Bing с уникални подобрения, включително обединяване на интернет с интранет чрез Microsoft Search в Bing, както и мощна защита на поверителността по подразбиране и възможност за преминаване от изследване в уеб директно в приложение на Microsoft Office.

Коментар