Microsoft обяви значими актуализации на Power Platform

Десетки хиляди специалисти от цял свят участват в конференцията Ignite 2019 в Орландо
(снимка: Microsoft)

Наскоро Microsoft обяви над 400 нови възможности в своята Power Platform, която помага на организациите да постигат по-добри бизнес резултати и да предприемат проактивни действия. Сега, на глобалната конференция Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида, компанията представи още няколко значими актуализации на платформата.

На първо място, Microsoft Flow се преименува на Power Automate заедно с добавяне на роботизирана автоматизация на процесите (RPA) – решение за автоматизация от край до край, което обхваща изкуствения интелект (AI), приложния програмен интерфейс (API) и потребителския интерфейс (UI) на Power Platform.

Microsoft обяви също Power Virtual Agents – „безкодов” подход за създаване и внедряване на интелигентни, задвижвани от AI ботове. Очаква се Power Virtual Agents да „демократизират” създаването на ботове.

В Орландо бяха представени и множество подобрения на сигурността в Power BI, които добавят водещи в индустрията възможности за защита, независимо къде се достъпват и използват аналитичните данни.

“Безкодовият подход” на Power Virtual Agents ще „демократизира” създаването на ботове
(екранна снимка: Microsoft)

Microsoft съобщи също за по-тясна интеграция между Power Platform и популярното приложение за сътрудничество Microsoft Teams, както и за нов набор от предварително изградени модели за AI Builder, добавен към Power Automate и Power Apps.

Тези нови функции и продукти значително подобряват Power Platform, която Джеймс Филипс, корпоративен вицепрезидент „Бизнес приложения” в Microsoft, описва като „ненадминат набор от възможности, които позволяват на всеки да анализира, действа и автоматизира [процесите] в рамките на цялата организация, за да трансформира бизнеса си из основи”.

Коментар