Концепция за безхартиен офис показа Fujitsu

Работното пространство е освободено от хартията, а вместо нея се разчита на набор от монитори, чиято позиция се мени във всички равнини, стана ясно на демонстрация в Мюнхен
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Нов прочит на концепцията за безхартиения офис показа Fujitsu на своя ежегоден форум в Мюнхен, който се провежда тази седмица. Дизайнът е разработен първоначално за съдебната система, където традиционно се работи с големи обеми хартия.

Работното пространство е освободено от хартията, а вместо нея се разчита на набор от монитори, чиято позиция се мени във всички равнини. Устройствата могат да бъдат сензорни или не – в зависимост от потребностите на офиса. За пълно удобство в комплект с мониторите и настолния РС може да се добави и преносим компютър.

Пословична с мерките си за идентификация, Fujitsu е решила да вгради сензор за пръстов отпечатък в ъгъла на работното бюро. Без него гъвкавите устройства са неизползваеми.

Осветлението, височината и всички удобства са максимално ергономични и са проектирани след продължителен медицински анализ на телесните позиции и проблеми при хората, чиято дейност предполага продължителен престой  неподвижно пред бюрото.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар