Ентусиаст „подкара” Windows 10 на калкулатор

HP Prime Graphing Calculator проработи с операционна система Windows 10
(снимка: Sunshine Biscuit at scale / Twitter)

Докато някои потребители се съмняват в целесъобразността на избора на Windows 10 за стар компютър или лаптоп, други се опитват да адаптират тази ОС към устройства, които въобще не са подходящи за нея. Ентусиаст, известен в Twitter под псевдонима „Sunshine Biscuit at scale”, инсталира Windows 10 на… калкулатор.

Разбира се, не става въпрос за обикновен счетоводен калкулатор, захранван от слънчева енергия. Експериментът е направен с много по-усъвършенстван модел – HP Prime Graphing Calculator с екран с резолюция 320×240 пиксела и 256MB RAM.

Съдейки по публикацията на потребителя в Twitter, инсталирането на Windows 10 на калкулатора е изисквало много усилия и време, преди логото на операционната система да се появи на екрана.

В близко бъдеще се очакват повече подробности за проекта – как е реализирано всичко и колко ефективен ще бъде хибридът от HP калкулатор и операционна система Windows 10.

Факт е, че ентусиастът с псевдоним „Sunshine Biscuit at scale” има богат опит в подобни експерименти – по-рано той „подкара” Windows 10 на смартфон с Windows Phone, както и на модела OnePlus 6.

Коментари по темата: „Ентусиаст „подкара” Windows 10 на калкулатор”

добавете коментар...

  1. асд

    елка

Коментар