AutoPowerOptionsOK – превключва енергийния режим

AutoPowerOptionsOK осигурява лесно преминаване към друг енергиен план, ако няма активност
(екранна снимка: AutoPowerOptionsOK)

Потребителите на Windows 10 често коригират опциите за енергийна ефективност, но ако имат много приложения, работещи на заден план, компютърът може да не влезе в спящ режим или да изключи монитора.

AutoPowerOptionsOK е олекотен софтуерен инструмент, който помага за преодоляване на проблемите с енергийните режими. Както подсказва името, приложението позволява персонализирани настройки за изключване на монитора и на таймера на заспиване, като ви дава възможност да превключвате между различните енергийни планове в предварително определени часове.

Програмата има интуитивен интерфейс, с три основни опции: изключване на монитора, поставяне на компютъра в спящ режим и автоматично превключване на енергийния режим. Едно от гореспоменатите действия ще се задейства автоматично, ако не бъдат регистрирани събития от клавиатурата или мишката за зададен интервал от време.

AutoPowerOptionsOK е създадена да осигурява лесен начин за автоматично преминаване към друг енергиен план, в случай че няма открита активност. Например, ако мишката или клавиатурата не се използват до 15 минути, тогава енергийният план преминава от балансиран към енергоспестяващ.

Друга важна функция на програмата е свързана със системното конфигуриране на Windows. Можете да зададете персонализиран тип зареждане на операционната система, да проверите работещите услуги и да управлявате приложенията, които трябва да бъдат заредени при стартиране.

Програмата може да ви бъде полезна, ако, например, се опитвате да намалите потреблението на енергия в сградата. Въпреки че един работещ монитор не консумира много енергия, десетки монитори в крайна сметка могат да доведат до по-висока сметка за ток.

В заключение, AutoPowerOptionsOK е инструмент, който адресира както нуждите на обикновените потребители, така и на администраторите на мрежи от компютри, като осигурява бърз и удобен начин за икономия на енергия чрез управление на изключването на монитора и режима на заспиване.

Даунлоуд: AutoPowerOptionsOK

Коментар