Google ще помага за прехвърляне на SAP приложения в облака

Инициатива на Google ще улесни миграцията на SAP приложения в облака
(снимка: CCO Public Domain)

Google стартира нова програма, в рамките на която ще предоставя технически ресурси и консултантски услуги на компании при прехвърляне на техните SAP проекти в облачната инфраструктура на интернет гиганта. Инициативата се нарича Google Cloud Acceleration.

SAP приложенията се използват в ключови бизнес процеси на хиляди компании по света, включително най-големите компании от Fortune 500, отбелязва SiliconAngle.  Много от тези организации пренасочват разходите си за ИТ към облака, следвайки тенденциите на пазара.

Въпреки това SAP системите често са трудни за миграция към облака. За да се реши този проблем, Google стартира новата си програма. В рамките на Google Cloud Acceleration интернет гигантът ще помага на компаниите при настройване на техния SAP софтуер в Google Cloud и ще оказва техническа поддръжка и услуги за обучение на служители.

Клиентите на Google Cloud Acceleration ще се запознават с предимствата на миграцията в облака и ще получаватт примерни сценарии за прехвърляне на SAP приложенията си в облачната инфраструктура.

В програмата са ангажирани и партньори на Google, вкл. гигантът в ИТ аутсорсинга HCL Technologies, които ще предоставят консултантски услуги на клиентите.

Коментар