Ентусиаст пусна DOOM на цифрова камера от 1998 г.

DOOM върви безпроблемно на фотокамера Kodak Digital Science DC260 ZOOM
(снимка: LazyGameReviews / YouTube)

Видео блогър под псевдонима LazyGameReviews публикува забавен клип в YouTube, в който показва как пуска популярната игра DOOM на цифрова камера Kodak Digital Science DC260 ZOOM от 1998 година.

Към момента на появата си на пазара, камерата е била доста скъпа – цели 999 долара, тъй като е позиционирана като „заместител на компютъра” за редактиране на снимки.

Този необичаен модел на Kodak разполага със собствена операционна система, процесор PowerPC с тактова честота 66MHz, оперативна памет 8MB, цветен екран с диагонал 2 инча, аудио чип и дори малък контролер.

За стартиране на играта блогърът използва специален порт DOOMD (Doom for Digital). От видеото се вижда, че той наистина се наслаждава на играта – контролира героя, стреля с оръжие и го сменя. Освен това камерата може да бъде свързана към телевизор за игра на големия екран.

Коментари по темата: „Ентусиаст пусна DOOM на цифрова камера от 1998 г.”

добавете коментар...

  1. do f.n.

    nec v20 e ?

  2. NEC V20

    LGR е култов! Радвам се, че го споменават тук! Който се интересува от ретро техника и особено игри и забавен софтуер, както и странни и забравени ИТ продукти, Клинт е човека 😉

Коментар