Google тества проследяване на пратки в търсенето

Проследяването на пратки може да стане още по-лесно с търсачката на Google
(снимка: CCO Public Domain)

Google работи по интегриране на нова интересна функция в своята търсачка – възможност за клиентите на пощенски и куриерски фирми да проследяват своите пратки.

Системата се нарича Google Package Tracking и все още е в ранен етап на тестване. Куриерските компании могат да се регистрират и участват в тестовете, както и да споделят с Google впечатленията си с цел подобряване на функционалността.

Програмата е достъпна във всички страни, въпреки че все още не е известно кои куриерски компании вече са се включили в проекта и кога ще се появи публична бета версия на услугата.

Така изглежда услугата за проследяване на пратки в Google търсенето
(снимка: Google)

Самата инициатива изглежда много интересна, защото ще позволи, поне на теория, лесно проследяване на пратките. Разбира се, в крайна сметка поддръжката на определена услуга ще зависи от желанието на съответната компания да споделя своите данни с Google.

Освен това на дневен ред е и въпросът със сигурността, тъй като изтичането на данни може да компрометира много хора. От друга страна, риск крият и проследяващите тракери на куриерите. Може би работата с Google ще подобри този аспект.

Коментари по темата: „Google тества проследяване на пратки в търсенето”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Всеки вид бизнес искат да прилапат компании като Гугъл, Фейсбук и Амазон. Всички са под ножа малко по-малко!

Коментар