eBay откри страница „Произведено в България”

Петдесет български компании от пловдивския регион преминаха обучение от еBay
(снимка: Flashgate Ltd., предоставена от eBay)

България е първата държава от Източна Европа, която се възползва от глобалната програма eBay Export Revival, насочена към увеличаване на износа чрез онлайн търговия, съобщиха от компанията.

Петдесет български фирми от пловдивски регион приключиха успешно обучението си в еBay Export Revival за насърчаване на износа чрез подкрепа на малки и средни предприятия да продават онлайн. Глобалната платформа eBay вече предлага разнообразие от стоки, произведени в пловдивски регион – от козметика до мода и детски играчки, стоки за дома, автомобила, градината и свободното време.

Инициативата получи подкрепа от Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Община Пловдив. Крайната цел е производителите да научат как най-ефективно да продават онлайн и какви са особеностите при представяне на продуктите, за да могат да реализират успешни продажби.

В края на обучението участниците имаха свои собствени магазини с управляван инвентар в eBay, а някои от фирмите регистрираха и първите си продажби.

„Предприемаческата среда и индустрията се развиват много динамично и онлайн търговията е важна част от това развитие, особено – за стартиращите компании. Сигурен съм, че eBay са направили добра селекция от предприемачи за обученията си и скоро ще видим сериозни търговци сред тях”, заяви Стефан Стоянов, зам.-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” на Община Пловдив.

Онлайн магазините на включилите се в програмата фирми са достъпни до 182 милиона клиенти на eBay от целия свят и отговарят на съвременните изисквания за удобство, функционалност и достъпност. Продукти на участващите в програмата компании са  представени на специално разработена страница „Made in Bulgaria” (Произведено в България), която eBay се ангажира да създаде, за да насочи вниманието на купувачи от целия свят към родната продукция.

Страницата „Made in Bulgaria” включва и видео представянията на някои от търговците от град Пловдив. Над 8 000 са вече наличните на глобалната платформа продукти на компаниите, които взеха участие в програмата – от детски стоки и сапуни ръчна изработка до части за коли и мода.

България е първата държава от Източна Европа, която се присъедини към специализираната програма eBay Export Revival, подпомагаща местните собственици на фирми да предлагат своите уникални продукти на милиони купувачи от целия свят. Град Пловдив бе избран за провеждане на обучителните сесии като един от най-бързо развиващите се нови индустриални центрове в страната.

Export Revival е част от глобалната инициатива eBay Retail Revival, която вече се проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми.

„Пловдив може да се похвали с много талантливи и успешни предприемачи, които са предопределени да намерят много нови клиенти извън България”, сподели Иля Кретов, генерален мениджър за Източна Европа, Русия и Израел на eBay.

Във всички градове, където инициативата е проведена, се отбелязва икономическо оживление и засилване на износа на местно произведени продукти, подчертаха от компанията.

Коментари по темата: „eBay откри страница „Произведено в България””

добавете коментар...

  1. сорка

    кат гледам кви простотии в толкова много страници … ендлес шитс

Коментар