Аудиокасета стана цифров плейър за кеф на носталгиците

Плейърът във вид на аудиокасета работи 5-6 часа с едно зареждане
(снимка: MIXXTAPE)

Стартираща компания от САЩ даде втори живот на компактните аудиокасети, заигравайки с носталгичните чувства на меломаните. Mixxim предизвика фурор в Kickstarter с разработката на цифров плейър във вид на аудиокасета.

В рамките на 30 дни проектът MIXXTAPE привлече над 10 пъти повече от планираните средства. Сега устройството може да бъде закупено от уебсайта на компанията за 100 долара.

Музиката се качва на плейъра от компютър чрез USB кабел
(снимка: MIXXTAPE)

Срещу тази сума купувачът получава плейър, който поддържа всички основни аудио формати, вкл. 16-битов FLAC, MP3, WMA, OGG, APE, WAV, AAC-LC и ACELP, има 8 GB вътрешна памет и слот за microSD карти с капацитет до 256 GB.

Звуковите записи могат да бъдат прехвърлени към плейъра от компютър – чрез USB кабел и наличния конектор USB-C. Нещо повече, плейърът във вид на аудиокасета работи и с iTunes на Apple.

Този плейър във вид на аудиокасета ни връща към „доброто старо време” на 80-те години
(снимка: MIXXTAPE)

Плейърът разполага с 1-инчов OLED дисплей и поддържа безжична връзка Bluetooth 4.0. Литиево-йонната батерия с капацитет 300 аАч осигурява до 5-6 часа непрекъснато възпроизвеждане на музика.

Най-яката екстра е възможността да слушате касетата на… касетофон
(снимка: MIXXTAPE)

Към плейъра могат да се свържат слушалки и смартфон за стриймване на музика. Но това не е всичко – най-яката екстра на MIXXTAPE е възможността да слушате касетата на… касетофон, включително в колата, стига последният да няма сензор за движение на лентата.

Коментар