5G Super SIM прави излишни microSD картите

Нови SuperSIM карти са на път да изместят microSD картите в 5G смартфоните
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов продукт под формата на сим карта навлиза в смартфоните. Картите 5G Super SIM на Ziguang от днес се продават на пазара в Китай и несъмнено могат да направят ненужни разпространените в момента microSD памети.

За разлика от обикновените сим карти, 5G Super SIM разполага със 128GB вградена флаш памет. Използването на такава сим карта ще позволи разширяване на паметта дори на смартфони, които нямат microSD слот.

На Super SIM потребителите могат да архивират данни и приложения или просто да копират снимки или видеоклипове – те ще бъдат надеждно съхранени и лесно прехвърлени при смяна на смартфона, отбелязва китайският източник MyDrives.

В момента 128GB е максималният обем памет на 5G Super SIM картата. Налични са също варианти с 32GB и 64GB памет. В бъдеще капацитетът на Super SIM флаш картата ще се увеличи до 512GB и дори до 1TB, обещават от разработчика Ziguang.

Коментари по темата: „5G Super SIM прави излишни microSD картите”

добавете коментар...

  1. Слънцето

    Скрий се на сянка, щото пък слънцето как облъчва…

  2. Anonymous

    Ziguang

  3. Annoynimous

    Поредния PR на 5G.
    Гледайте ме каква хубава захаросана пръчка (128ГБ карта) държа в едната ръка и много-много да не ви пука как ви облъчвам с другата.

Коментар