Android 11 сваля ограничението от 4GB за видеозаписи

Създателите на съдържание ще могат да записват видео на воля с Android 11
(снимка: CC0 Public Domain)

Смартфоните с операционна система Android не могат да записват видеоклипове, по-големи от 4GB. Това ограничение обаче ще отпадне догодина с пускането на версия Android 11, твърди XDA Developers.

В момента на пазара се предлагат много смартфони, които позволяват запис на видеоклипове с 4K резолюция. Няма да е изненада, ако в близко бъдеще се появят и смартфони с поддръжка за запис с 8K резолюция. Такива видеоклипове заемат много място.

Ограничението от 4GB несъмнено възпрепятства създателите на съдържание. Ако файлът надвишава 4GB, приложението за камерата продължава да записва видео, но в следващия файл. В резултат, галерията може да съдържа няколко файла, които са част от един видеоклип, а това не е удобно за потребителите.

Експертите от XDA Developers са открили потвърждение в изходния код на Android, че в следващата версия на платформата Google ще позволи на потребителите да създават видео файлове, по-големи от 4GB.

Ако интернет компанията се придържа към досегашната си времева рамка, първата бета версия на Android 11, която сваля ограничението за видеозаписите, трябва да се появи през март 2020 г.

Коментари по темата: „Android 11 сваля ограничението от 4GB за видеозаписи”

добавете коментар...

  1. ЛудЛуд

    хах от около 3 месеца съм със финалната 10-ка тва че повечето производители не си мърдат пръста да ъпдейтват телефоните си е друг въпрос.

  2. там се не пука

    къф 11 ве, то 10 не е излезнал ‘напълно’ де се вика

Коментар