Messenger става недостъпен без акаунт във Facebook

Услугите на Messenger ще са достъпни само за потребители, които имат и акаунт във Facebook
(снимка: CC0 Public Domain)

Доскоро приложението Facebook Messenger беше достъпно за ползване от всеки само срещу номер на мобилен телефон. Тази опция вече не е налична – новите потребители трябва да имат акаунт и във Facebook, съобщи Gizchina.

Междувременно, в официалния форум и в портала Reddit се появиха потвърждения, че и съществуващите потребители на Messenger не могат да влязат в акаунта си, ако нямат свързан акаунт във Facebook.

На официалната страница на Facebook е добавен нов въпрос за техническа поддръжка: „Мога ли да се регистрирам в Messenger без акаунт във Facebook?”. Отговорът е: „Не, трябва да създадете акаунт във Facebook, за да използвате Messenger”.

Това нововъведение едва ли ще се хареса на потребители, които използват Messenger за комуникация с приятели или членове на семейството, но нямат акаунт във Facebook и не са планирали да правят това.

Ако политиката на Facebook се разшири и до приложението WhatsApp, тогава компанията може да се сблъска с отлив на потребители към алтернативни месинджъри, отбелязва Gizchina.

Коментари по темата: „Messenger става недостъпен без акаунт във Facebook”

добавете коментар...

  1. 112

    Създаваш акаунт и след това го деактивираш и оставаш само с месинджъра. След като е приспан става неоткриваем във фейсбук, само в месинджъра може да се намери.

Коментар