Sony предизвиква Tesla с прототипа Vision-S

Vision-S демонстрира съвършенството на технологиите на Sony
(снимка: Sony / YouTube)

Sony изненада посетителите на CES 2020 в Лас Вегас с представяне на прототип на електрическия автомобил Vision-S, който демонстрира напредналите технологии на японската компания.

Колата е оборудвана с 33 различни сензора – вътре и отвън, множество дисплеи, съраунд звукова система, както и постоянна мрежова връзка. Някои компоненти са доставени от известни пазарни играчи като BlackBerry и Bosch.

Платформата на електромобила е разработена с помощта на компанията Magna. Sony твърди, че тя е подходяща и за други видове превозни средства, като SUV (джипове) например.

„Този ​​прототип олицетворява нашия принос към бъдещето на мобилността”, заяви изпълнителният директор на Sony Кенитиро Йошида по време на неочакваната презентация, която несъмнено е и предизвикателство към лидера на пазара Tesla.

Sony се задоволи само с няколко минути кратко представяне на автомобила в края на пресконференцията си и остави безброй въпроси без отговор. Не е ясно дали Vision-S е планиран за масово производство или е просто прототип, който демонстрира технологичната мощ на компанията.

Коментар