Genesis Krypton 150 – мишка с хищен вид и боен дух

Геймърската мишка Krypton 150 е готова за 5 милиона клика без колебание
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Какво иска страстният геймър от своята периферия? Най-вече да е безотказна, но също така да е удобна, да не натоварва ставите, да е супер-чувствителна, да изглежда „зверски”.

Такава е гейминг-мишката Genesis Krypton 150. Според производителя, тя е готова за 5 милиона клика без колебание, така че да „превърти” няколко дузини игри. Същевременно, цената й е повече от достъпна – мишката се предлага у нас за около 18-20 лв. (с ДДС).

Хищен вид и боен дух са стаени в ергономичния черен корпус, който прилича на малко и диво зверче. Когато е включена към компютър, мишката представлява зрелищен визуален спектакъл от цвето-светлина.

Скрол-бутонът, логото на гърба и няколко прозрачни ивици по протежение на обтекаемия корпус светят в постоянно преливащи се, сияйни цветове, благодарение на скритите вътре светодиоди. Пламтящо червеното се прелива в огнено-оранжево, светло жълто, а сетне искрящо зелено, неоново синьо и „магьосническо” лилаво – досущ като отварите на вълшебниците в някои игри.

Навярно с тази екзотична визия мишката би стояла добре не само в стаята на запален геймър, но и в офиса на дизайнер-маниак. Чувствителността й ще се справи и с двата вида задачи: нейният прецизен оптичен сензор работи с резолюция от 800 до 2400 точки на инч.

Освен скрола и двата традиционни бутона – ляв и десен – Genesis Krypton 150 има и два бутона на левия страничен борд, както и един допълнителен бутон най-отгоре. Той е предназначен да сменя резолюцията на мишката, избирайки между четири нива.

На допир повърхността й е нежна като фино кадифе. Освен, че е приятно на допир и не запотява ръката, това гумирано покритие има и специална задача – да не позволява мишката да се изплъзне от дланта.

Krypton 150 се плъзга бързо и леко по повърхността на класическите подложки за мишки, но и не натоварва китката, защото е една от най-леките мишки в индустрията – едва 98 грама.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Genesis Krypton 150 – мишка с хищен вид и боен дух”

добавете коментар...

  1. Илия

    Мишките Scorpion G909H са по-добри и на същата цена.
    А разделителната способност е 4800dpi.

Коментар