Япония започна подготовка за 6G мрежите

Япония иска да изпревари конкурентите в мрежите от шесто поколение
(снимка: CC0 Public Domain)

Япония все още не е пуснала в експлоатация мрежите от пето поколение (5G), но правителството на страната вече започна подготовката за внедряване на комуникационни системи от шесто поколение (6G).

Очаква се мобилните 6G мрежи да заработят в Страната на изгряващото слънце до 2030 г., но това е ориентировъчна дата, тъй като шестото поколение комуникации все още са в твърде ранен етап на развитие.

Петото поколение мрежи ще стартира в Япония тази пролет, докато конкурентите САЩ и Южна Корея вече пуснаха в експлоатация 5G мрежи и услуги на тяхна база.

Според телевизионния канал NHK, за да изпревари останалите страни в мрежите от шесто поколение, правителството на Япония е одобрило експертен съвет, чиято задача е да подготви прехода към 6G.

Съветът ще включва представители на частния бизнес и технически експерти. По-конкретни планове и срокове за внедряване на новите мрежи все още не са обявени.

Коментари по темата: „Япония започна подготовка за 6G мрежите”

добавете коментар...

  1. ЛУДЛУД

    За 5Г найстина ще подобри свързаността в дома и в движение и достигане на пълна бежичност. За 6Г го виждам в какво ще му е прогреса при условеие че 10gbps при 5Г са предсотатъчни за каквото и да е било. При тея темпове 6Г трябва да е със скорост 100gbps което единственият смисъл от това е ако искаме да качим голямо количество данни за относителен мялък период от време поради причини че със самото устройство има връзка за няколко минути на ден примерно. В космоса да ще помогне много тази технология примерно база на Марс и поради слаб сигнал има връзка веднъж на 30 часа за няколко минути. А пък тези скорости могат да се достигнат при висока честота на вълните а при тех има големи загуби и антените трябва да са свръх мощни за разтоянния на земята па камоли до друга планета да не говорим. Другия вариант е просто 6Г да е леко подобрение на 5Г мрежата и да е примерно не х10 увеличение както досега в мрежите а примерно х1,5 до х2.

  2. Станислав

    Шесто поколение дори не е близо до това да се изготви като стандарт.
    Или някой не може да превежда или и там има лапачи на поразия.

  3. Anonymous

    Важен е експертният съвет какви заплати ще взима начело с 80г министъра на компотите които никога в живота си не е ползвал компот.

Коментар