Мейнфрейм и сторидж системи носят печалба на IBM

IBM отчете ръст на бизнеса си за четвъртото тримесечие на 2019 г.
(снимка: IBM)

IBM възстанови ръста на продажбите си през четвъртото тримесечие на 2019 година, благодарение на бизнеса с големи машини (мейнфрейм) и системи за съхранение на данни, става ясно от последния финансов доклад на компанията.

Американската ИТ корпорация отчете приходи от 21,8 милиарда долара за периода октомври-декември 2019 г., което е с 0,1% повече, в сравнение с последните три месеца на 2018 г. Този растеж, макар и малък, се оказа първият от шест тримесечия насам и е свързан предимно с подобрените показатели на подразделението за ИТ оборудване IBM Systems.

Приходите на IBM Systems достигат 2,6 милиарда долара през четвъртото тримесечие на миналата година, бележейки ръст от 18% на годишна база.

„Ако погледнем „Systems”, ще видим добро начало за нас – казва финансовият директор на IBM Джеймс Кавано, цитиран от ZDNet. – Основата на този сегмент винаги са били иновациите и ценните продукти на пазара. Нашите мейнфрейми z15 и новите високопроизводителни системи за съхранение демонстрираха добри продажби”.

От финансовия доклад следва, че в периода октомври-декември 2019 г. продажбите на системи IBM Z са скочили с 62%, системите за съхранение от всякакъв вид бележат ръст от 3%, а Power сървърите – 23%.

За цялата минала година IBM отчита приходи от 77,1 милиарда долара, което е с 3,1% по-малко спрямо 2018 г. Чистата печалба на компанията нараства от 8,7 до 9,4 милиарда долара.

Коментари по темата: „Мейнфрейм и сторидж системи носят печалба на IBM”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    приходи =(-3%)
    печалба = +9%

Коментар