ScummMV – да поиграем ретро игри на Windows 10

ScummMV ни пренася в ретро-света на „point-and-click” игрите
(екранна снимка: ScummMV)

Ако изпитвате носталгия по стари игри като „Indiana Jones and the Curse of Atlantis” или „Broken Sword: The Shadow of the Templars”, можете да се възползвате от емулатора ScummMV. Това приложение ще ви позволи да пуснете класически игри на по-нови компютри и операционни системи.

ScummVM може да се инсталира на компютъра или да се ползва като преносимо приложение, с лесно зареждане и настройка на игрите. Имайте предвид, че програмата не съдържа инсталирани игри или онлайн библиотека, откъдето да ги теглите безплатно, така че ще трябва да потърсите други източници за самите игри.

Графичният потребителски интерфейс на програмата е изпълнен в ретро-стил, характерен за традиционните „point-and-click” игри. Файловият навигатор за добавяне и намиране на желаните игри в библиотеката не е много практичен, но това е незначителен проблем.

екранна снимка: ScummMV

ScummMV емулира DOS, Apple II, 3DO, Amiga, Nintendo Wii, Windows, Linux, Macintosh и други платформи. Можете да променяте глобалните графични и аудио настройки, съотношението на екрана, музикалното устройство, скоростта на текста, речта и субтитрите, музиката, звуковите ефекти и силата на звука.

От тази програма ще се възползва всеки геймър, който иска да се върне в света на класическите „point-and-click” игри. Тя е безплатна за ползване и не изисква никакви умения за програмиране.

Даунлоуд: ScummMV

Коментар