Tesla обяви безплатно зареждане за колите си в Китай

Tesla реши да помогне по нестандартен начин в борбата срещу коронавируса
(снимка: Tesla)

Китайското подразделение на Tesla уведоми своите клиенти, че всички ще могат да зареждат безплатно електрическите си автомобили, поради избухването на епидемията от коронавирус в страната. Кампанията ще продължи, докато бушува вирусът.

Решението на автомобилния производител е продиктувано от желанието му да намали риска от предаване на инфекцията. Предполага се, че безплатното зареждане в станциите на Tesla ще позволи на собствениците на електрически превозни средства да използват по-малко обществения транспорт.

Известие, че зареждането е безплатно, се показва на екрана на електрическото превозно средство. Tesla обещава да предупреди собствениците на електрически превозни средства, когато зареждането стане отново платено.

Не за първи път Tesla предприема мерки, които помагат на хората в извънредни ситуации. По-рано беше осигурено безплатно зареждане в региони, където бушуват урагани и горски пожари. В допълнение, компанията отменяше софтуерни ограничения за батериите, за да увеличи пробега без презареждане.

Коментар