Северна Корея разработва напреднал смартфон

Kindalai 7 е ново поколение поколение смартфон за индустрията на Северна Корея
(снимка: MyDrives)

Севернокорейска компания работи по създаване на модерен смартфон по заръка на лидера на страната Ким Чен Ун. Той е възложил на екипа задачата да създаде уникално мобилно устройство.

Смартфонът, известен като Kindalai 7, е представител на ново поколение устройства, разработвани от севернокорейците. По-конкретно, разработчикът Wanjingtai Information Technology набляга на съвременните биометрични технологии за идентификация, основани на пръстов отпечатък, лицево разпознаване и глас, съобщава MyDrives.

Kindalai 7 разполага със сензор за пръстови отпечатъци, монтиран на гърба на устройството, а предната камера поддържа разпознаване на лице при отключване на смартфона. В допълнение, в Kindalai 7 е вграден виртуален помощник, който разпознава гласови команди. Гласовата функция се използва също за въвеждане на бележки и за други задачи.

Kindalai 7 работи под управление на корейска операционна система
(снимка: MyDrives)

Севернокорейските медии пишат, че десетки специалисти в различни области на познание са работили върху създаването на смартфона. Твърди се, че Kindalai 7 работи със севернокорейска операционна система, като се предполага, че тя е надстройка на Android.

Спецификациите на хардуера не се съобщават, но съдейки по публикуваните снимки, вероятно става въпрос за бюджетен модел по стандартите на развитите пазари. Интернет и смартфоните все още не са масово явление в Северна Корея, както е на повечето други места по света.

Коментар