Излизат първите LPDDR5 памети за смартфони

LPDDR5 паметите на Micron са 50% по-бързи от своите предшественици LPDDR4x
(снимка: Micron)

Американската компания Micron Technology започна масово производство на първата в света LPDDR5 RAM памет за смартфони. Xiaomi Mi 10 се очертава като първото устройство, което ще използва новите чипове.

Според производителя, LPDDR5 паметите (Low-Power DDR5) са с 50% по-бързи от своите предшественици LPDDR4x, като освен това консумират с 20% по-малко енергия. В момента Micron доставя на клиентите си LPDDR5 чипове с капацитет 6, 8 и 12 GB с пропускателна способност 5,5 Gb/s и 6,4 Gb/s.

Паметите от ново поколение трябва да осигурят нива на производителност и енергийна ефективност, необходими за поддържане на 5G и технологиите за изкуствен интелект. LPDDR5 RAM паметите отговарят на тези изисквания, казват от компанията.

По-късно тази година ще се появи Micron LPDDR5, базирана на UFS (uMCP5), която ще се използва в смартфони от висок и среден клас. Тази памет ще има повишена пропускателна способност и ще осигури по-дълъг живот на батериите на смартфоните.

Коментари по темата: „Излизат първите LPDDR5 памети за смартфони”

добавете коментар...

  1. Някой

    Фейсбук ще зарежда по-бързо за зомбираните тъпаци на Зукърбърг. 🙂 Добре ще е да направят някакви разумни приложения за този нов хардуер.

Коментар