AMD EPYC навлиза осезаемо в Google Cloud

Процесорите EPYC са в основата на над 120 вида виртуални машини на клауд доставчици
(снимка: AMD)

AMD и Google Cloud обявиха бета-наличност на N2D виртуални машини (VM) в Google Compute Engine, базирани на 2-о поколение процесори EPYC. Фамилията N2D се използва от компаниите за високо-интензивни приложения, които изискват баланс между изчислителна мощност и обем памет.

Високопроизводителните AMD EPYC процесори от второ поколение осигуряват повече гъвкавост на потребителите, като им позволява да изберат най-добрата виртуална машина за своите приложения, и до 39% подобрение на производителността спрямо сравнимите N1 решения, при това със спестявания до 13% спрямо сравнимите N-серия машини.

Конфигурациите със 128 и 224 vCPU осигуряват до 70% по-висока пропускателна способност на работата с паметта, в сравнение със сравнимите VM в каталога на Google Compute Engine за HPC работни товари, изискващи висока пропускателна способност с паметта.

Виртуалните ND2 машини осигуряват също достъп до по-висока пропускателна способност с паметта и по-голям брой ядра, водещи до 100% увеличение на производителността в различни бенчмаркове, включително Gromacs и NAMD, в сравнение с N1-стандартните-96 vCPU.

„AMD и Google работиха в тясно сътрудничество по тези виртуални машини, за да могат клиентите на Google Cloud да работят високопроизводително и ценово-ефективно в голямо разнообразие от задачи”, заяви Форест Нород, старши вицепрезидент на AMD.

Процесорите AMD EPYC са в основата на над 120 вида виртуални машини от доставчици и хостинг провайдери на облачни услуги. Бета виртуалните машини N2D в Google Cloud Platform са достъпни в САЩ, Европа и Азия.

Коментари по темата: „AMD EPYC навлиза осезаемо в Google Cloud”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Иван от 18 век

  2. Иван

    Епичния трифазен котлон, са изстреля в облака.

Коментар