Dell продаде подразделението за киберсигурност RSA

Dell се разделя с активи за киберсигурност за сумата от 2 млрд. долара
(снимка: Dell)

Dell Technologies финализира сделката за продажба на подразделението за компютърна сигурност RSA на консорциум, воден от инвестиционните компании Symphony Technology Group и AlpInvest Partners и пенсионния фонд Ontario Teachers.

Сделката е на стойност 2,075 милиарда долара и включва RSA Archer, RSA NetWitness Platform, RSA SecurID, RSA Fraud and Risk Intelligence и RSA Conference. Очаква се придобиването да приключи в следващите шест до девет месеца, според официално съобщение от Dell.

RSA предоставя на екипите за риск, сигурност и измами способност за цялостно управление на цифрови рискове, включително откриване и реагиране на заплахи, управление на идентичност и достъп, интегрирано управление на риска и предотвратяване на измами по множество канали.

„Днес повече от 12 500 клиента разчитат на RSA, за да обезпечат дигиталната трансформация, да се справят с все по-често срещаните киберзаплахи и да се адаптират към по-сложните цифрови правила”, уточняват от базираната в Тексас компания.

Що се отнася до RSA Conference, това е една от най-големите конференции за киберсигурност в света, с участието на водещи експерти от индустрията.

Коментар