Google стартира нова партньорска клауд програма

Партньорска програма на Google ще обезпечи по-оптимална работа на клауд приложенията
(илюстрация: Google)

Google обяви нова партньорска програма, в рамките на която ще помага на организациите в избора на решения за съхранение, съвместими с хибридната и мулти-облачна платформа Anthos.

Първоначално Anthos се наричаше Cloud Services Platform, но през април 2019 г. беше ребрандирана. Платформата използва технологията за оркестрация на контейнери Kubernetes и е проектирана да хоства приложения, които се изпълняват на локално оборудване или в публичния облак без промяна на кода.

Приложенията за Anthos са разположени в софтуерни контейнери, които се използват за хостинг на отделните компоненти на всяко приложение и опростяват работата с тях.

Основното предимство на платформата е, че разработчиците могат да използват единен набор от инструменти, за да създават и стартират своите приложения и да извършват актуализации при необходимост, независимо от инфраструктурата, в която се намират тези програми. Kubernetes улеснява управлението на големи клъстери от контейнерни приложения.

Новата партньорска програма на Google включва набор от изисквания, които трябва да обезпечат оптимална работа на Anthos в локални инфраструктури и да помогнат на организациите в избора на решения за съхранение, изпълнявани заедно с Anthos.

Коментар