Мини-революция при зарядните устройства

GaN зарядното на Xiaomi е компакто и с голяма мощност – 65 вата
(снимка: MI Blog)

Ново зарядно устройство на Xiaomi, базирано на галиев нитрид (GaN), обещава мини-революция на пазара за мобилни джаджи. Очаква се подобни устройства да пуснат и други водещи производители на смартфони.

Зарядното на Xiaomi има мощност от 65 W и е едно от първите, ако не и първото на пазара, което използва галиев нитрид. Именно този материал позволява на Xiaomi да направи новия продукт значително по-компактен от другите зарядни устройства със същата мощност.

Очаква се и останалите големи производители на смартфони да започнат да използват галиев нитрид в зарядните си, съобщава IT Home. По-специално, GaN устройства със същата мощност (65W) подготвяли Huawei, Samsung, Oppo и дори Apple.

Зарядни с такава мощност могат да се използват не само за смартфони, но и за таблети и дори за лаптопи. Така например, зарядно 30W се доставя с MacBook Air, а 13-инчовият MacBook Pro е комплектуван със зарядно 61 W.

Ако обаче Apple наистина пусне GaN зарядно, не е сигурно, че то ще се продава в комплект с всяко устройство – обикновено компанията печели допълнително, като продава ценни аксесоари отделно от основния продукт.

Коментари по темата: „Мини-революция при зарядните устройства”

добавете коментар...

  1. Джелезен

    Пича, дето е писал новинката, е забравил да ни светне, каква, аджеба, е файдата на революцийта … какво в СЪЩНОСТ са направили революционерите …

    “Взри се в корена” Кузма Прутков

  2. Цъ

    Хейтър!

  3. ха

    Поне да бяхте споменали, че GaN е полупроводник, на не аджеба да гадаем за какво става дума при приложението му.

Коментар