Женски ръце сглобяват почти всеки Xiaomi смартфон в Индия

Персоналът на Xiaomi в Индия е съставен почти изцяло от жени
(снимка: Manu Kumar Jain / Twitter)

Любопитен факт изнесе в Twitter вицепрезидентът на Xiaomi и управляващ директор на компанията в Индия – Ману Кумар Джаин. По неговите думи, почти всички смартфони Xiaomi и Redmi, произведени в азиатската страна, са сглобени от жени.

Тайванският гигант Foxconn има завод за производство на смартфони с марките Xiaomi и Redmi с площ от над 120 хиляди квадратни метра в Шри Сити, Индия. В предприятието работят 15 000 души, от които близо 90% са жени.

Общият брой работници, които произвеждат смартфони Xiaomi и Redmi в Индия, е почти 30 хиляди души. Жените съставляват 95% от персонала, което е част от политиката на компанията за подобряване на трудовите права на жените.

Като се има предвид, че 99% от смартфоните Xiaomi и Redmi, предлагани на пазара в Индия, се произвеждат локално, излиза, че всеки девети телефон в страната, носещ една от двете марки, е сглобен от женски ръце.

В момента фабриките вече са заети със серийното производство на смартфоните от линията Redmi Note 9, която ще бъде представена по-късно тази седмица, на 12 март.

Коментари по темата: „Женски ръце сглобяват почти всеки Xiaomi смартфон в Индия”

добавете коментар...

  1. unabomber

    А сега си представете че 95% от работниците бяха мъже. Каква истерия щеше да настане, какви феминистки викове и крясъци за дискриминация и сексизъм, придружени със съдебни дела щеше да има.

Коментар