Лекари ще правят онлайн консултации с ново приложение

Дистанционните медицински консултации са особено актуални в момента
(снимка: CC0 Public Domain)

Медицински консултанти от 9 области ще консултират потребители без да е нужно те да посещават болница или лекарски кабинети. Това е възможно с приложението MedUNIQA, създадено от застрахователната компания УНИКА България.

Приложението дава възможност за изцяло онлайн лекарски консултации със специалисти в няколко направления – дерматология, гастроентерология, гинекология, ортопедия, ендокринология, педиатрия, урология, вътрешни болести и очни болести.

MedUNIQA има за цел да предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. Потребителят, потърсил медицински съвет, ще има възможност да попълни здравен въпросник, в който да запознае медицинското лице със своето здравословно състояние и симптоматиката, която го тревожи.

В рамките на 6 часа в работен ден или 12 часа извън потребителят ще получи лекарска препоръка как да се справи с неразположението си.

MedUNIQA осигурява медицински съвети при състояния, които не налагат спешна помощ
(илюстрация: УНИКА България)

Приложението предлага и електронна здравна карта, с която потребителите могат да се идентифицират в медицинските заведения без да е нужно да представят пластика. С въвеждане на електронна здравна карта може да отпадне изцяло потребността от пластики.

В момента възможност за консултация имат само потребители със застраховка „УНИКА за нашето здраве”, но предвид извънредната ситуация с коронавируса Covid-19, застрахователната компания планира да направи онлайн консултациите достъпни за всички в съвсем кратки срокове.

Коментар