Бизнесът срещу коронавируса: Две вериги даряват 300 000 лв.  

Медицинска апаратура за 300 000 лв. ще бъдат закупена с дарение от Лидл и Кауфланд
(снимка: CC0 Public Domain)

Лидл България и Кауфланд България даряват 300 000 лева за закупуване на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването.

Двете компании, които са част от германската група Schwarz, обединяват усилия в ситуация на извънредно положение, за да подпомогнат борбата срещу разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на хората.

Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

Разпределението на респираторите по места и болници ще се извърши след изрична препоръка на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

„Изразяваме надежда дарението да допринесе за справяне с огромното предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество”, заявиха в съвместно изявление управителите на Лидл България – Милена Драгийска и на Кауфланд България – Иван Чернев.

Двете компании за пореден път увериха, че няма нужда от презапасяване с хранителни продукти, защото разполагат с достатъчно наличности. Търговските вериги подчертаха, че осъзнават отговорността си към обществото.

Коментари по темата: „Бизнесът срещу коронавируса: Две вериги даряват 300 000 лв.  ”

добавете коментар...

  1. пешо

    Да благодарим на бойко и приятели, че продадоха на безценица точно такива апарати и друга медицинска апаратура точно преди да обявят в България извънредно положение!
    А сега търсят нова такава и са отворили сметка ние богатите жители на милата родина да даряваме… колко овце да сме?

Коментар