МЕУ дари компютри на българско училище в Букурещ

Н.Пр. Радко Влайков, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Румъния, с деца от училището “Йордан Йовков” в Букурещ (снимка: Министерство на електронното управление)

Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на Република България в Букурещ. 

Учениците от училище „Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето, 1 юни, съобщиха от министерството.

„Вярвам, че освен държавници, ние преди всичко сме родители“, каза министърът на електронното управление Георги Тодоров непосредствено преди технологичната пратка да замине за Букурещ.

„Трябва да работим за възможността младите хора да вървят по пътя на прогреса, уверени в това, че образованието е висша цел и ценност”, допълни министърът.

Инициативата под надслов: „Инвестициите в образование са инвестиции в по-добро бъдеще“, предприета от Министерството на електронното управление, се провежда с подкрепата на президента Румен Радев.

Коментар