Windows 10 без незадължителни актуализации от май

Някои актуализации на Windows 10 спират да излизат временно от месец май
(снимка: Microsoft)

Microsoft обяви временно спиране на незадължителните актуализации за всички поддържани версии на Windows, включително сървърните – от Windows 10 версия 1909 до Windows Server 2008 SP2.

Тази стъпка се предприема поради здравната ситуация в резултат на коронавируса, която засяга потребителите, и ще позволи на разработчиците на Microsoft да се съсредоточат върху актуализациите, свързани със сигурността на Windows, става ясно от официалното изявление.

Microsoft ще спре пускането на така наречените актуализации C и D, които обикновено излизат през третата и четвъртата седмица на всеки месец. Те включват подобрения и поправки на функционалността на операционната система, с изключение на сигурността.

Промяната в актуализациите влиза в сила от месец май. Това означава, че през април ще излязат незадължителните актуализации, които не касаят сигурността на операционната система.

Така наречените B актуализации (месечните актуализации на сигурността) ще продължат да излизат през втория вторник на всеки месец, като част от традиционния Patch Tuesday.

Миналата седмица Microsoft разшири поддръжката на операционната система Windows 10 под номер 1709, което бе обяснено също с пандемията от коронавирус.

Коментари по темата: „Windows 10 без незадължителни актуализации от май”

добавете коментар...

  1. Свако Влади

    “без незадължителни актуализации” – ето това се казва израз и заглавие. Премигнах няколко пъти докато вдена.

Коментар