Covid-19 Chatbot – информира на български за коронавируса

Потребителите на Viber имат на разположение чатбот, който информира за Covid-19
(снимка: Viber)

Ново приложение за популярния месинджър Viber, създадено под формата на чатбот, дава подробна информация за коронавируса – както на английски език, така и на български.

„Направихме Viber чатбот за COVID-19 на български и английски език с интересни данни от Световната здравна организация, статистики в реално време, новини и т.н. като опит да подпомогнем хората да бъдат по-информирани”, сподели Петър Маринов от разработчика MaxSoft.

Covid-19 Chatbot, за който компанията съобщава и в Twitter, информира изчерпателно по най-различни теми, свързани с Covid-19. Интерфейсът е изключително опростен и позволява на всеки заинтересован от темата лесно да получи желаните отговори.

Когато влезем в приложението от своя Viber акаунт на компютъра или смартфона (тук: viber://pa?chatURI=coronavirus), можем да изберем от менюто в главния прозорец по каква тема да говорим с чатбота: съвети за защита, митове, последни новини, въпроси и отговори.

Най-интересна, разбира са, е секцията Въпроси и отговори, където всеки може да разбере на достъпен език какво е Covid-19, как се разпространява заразата, какви са симптомите и т.н. Предвидена е и възможност потребителите на приложението да се абонират за получаване на актуални новини за коронавируса.

Чатботът работи с предварително зададен списък от въпроси, който е доста изчерпателен. Засега не се поддържа възможност потребителите да задават свои въпроси, на които чатботът да отговаря.

Covid-19 Chatbot във Viber: viber://pa?chatURI=coronavirus

Коментар