Google се отказва от шегите за 1 април

Google ще остане сериозна на 1 април – без шеги тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Априлските шеги в „Деня на глупака” са годишна традиция за Google, но изглежда, че при настоящата ситуация в света интернет компанията ще остане сериозна, става ясно от имейл до служителите на маркетинговия директор Лорейн Тухил.

„При нормални условия „Денят на глупака” е традиция в Google, която отличава компанията от останалите. Тази година ще се отдалечим от тази традиция от уважение към всички, които се борят с пандемията Covid-19”, казва Тухил, цитирана от 9to5 Google.

„Нашата основна цел сега е да помогнем на хората, така че нека запазим шегите за следващия април, който несъмнено ще бъде много по-ярък. Вече спряхме всички централизирани проекти, посветени на този празник, но разбираме, че в рамките на екипите може да има инициативи, с които не сме запознати”, казва маркетинговият директор.

Лорейн Тухил приканва служителите на Google да преразгледат намеренията си и да се откажат от предварително планираните шеги.

Тази стъпка на интернет компанията не е неочаквана, тъй като ситуацията в света е много напрегната. Опасната болест придоби глобален обхват и вече засяга хората в много страни, като ще продължи да върлува и в бъдеще.

Усилията на Google за борба с коронавируса не се ограничават само до отказ от шегите на 1 април. Компанията обяви, че ще инвестира 800 милиона долара в подкрепа на малкия и среден бизнес, вкл. предоставяне на рекламни субсидии, дарения, заеми и други облекчения.

Коментар