Автосалонът в Детройт става полева болница

Вместо нови автомобили „Кобо център” ще подслони тази година болни от коронавирус
(снимка: NAIAS)

Международното автомобилно изложение NAIAS 2020, което беше планирано за юни в Детройт, е отменено поради бушуващата пандемия Covid-19. Градът се готви да превърне TCF центъра във временна полева болница.

NAIAS се провежда всяка година в TCF Center, известен преди като „Изложбен център Кобо” (или просто „Кобо център”). Организаторите заявиха, че Федералната агенция за управление на извънредни ситуации ще превърне TCF центъра в огромна полева болница (само изложбеното пространство в него е 67 200 кв. метра).

„Въпреки че сме разочаровани, за нас няма нищо по-важно от здравето, безопасността и благополучието на гражданите на Детройт и Мичиган и ще направим всичко възможно да подкрепим борбата на нашето общество срещу коронавируса”, заяви директорът на NAIAS Род Албертс, цитиран от TechCrunch.

NAIAS е поредното от дълга серия събития, които бяха отменени по целия свят, поради пандемията Covid-19. Счита се, че над 100 конвенционални центрове и съоръжения в Съединените щати могат да бъдат превърнати във временни болници.

Известен още като Детройският автосалон, NAIAS ще се проведе през юни 2021 г. Изложението се чакаше с голям интерес, тъй като беше преместено от януари за лятото след дългогодишни настоявания от индустрията да се организира през по-топлите месеци.

Това лято много автомобилни компании щяха да представят в Детройт последните си разработки. Организаторите уверяват, че разходите за всички билети, закупени за NAIAS 2020, включително за свързаните събития, ще бъдат възстановени напълно на клиентите.

Коментар