50 милиона души са изтеглили приложението Google Classroom

Google Classroom помага на ученици и учители в дистанционното обучение
(снимка: Google Blog)

Коронавирусната епидемия засегна голям брой хора по света. Много правителства, затварят не само предприятия, но също училища и други образователни институции, за да спрат разпространението на вируса.

На този фон набират популярност приложенията за дистанционно обучение. Едно такова приложение е Google Classroom, което вече е изтеглено над 50 милиона пъти, съобщи 9to5Google.

Google Classroom е ориентирана към училищата безплатна услуга за дистанционно обучение, която съществува от доста време. Но едва сега, в условията на пандемия от коронавирус, популярността на приложението бързо нараства.

Според услугата AppBrain, в началото на март Google Classroom не е било сред 100-те най-популярни образователни приложения. В периода до 10 март обаче приложението прави огромен скок, влизайки в първите пет най-популярни образователни приложения в Съединените щати.

До момента Google Classroom е изтеглено над 50 милиона пъти от онлайн магазина Play Store, което е впечатляващ резултат за всяко приложение. Броят на изтеглянията на версията за iOS не е известен, но и сред потребителите на Apple популярността на приложението също нараства.

Нещо повече, Google Classroom значително разширява присъствието си в държави като Канада, Мексико, Финландия, Италия, Полша и Индонезия. Ако напрегнатата ситуация в света се запази достатъчно дълго, приложението ще стане още по-популярно сред ученици и учители по света.

Даунлоуд: Google Classroom

Коментар