Платформа дава до 10 000 лв. за препоръчване на ИТ специалист

Препоръчването на ИТ специалисти се превръща в доходоносен бизнес
(снимка: CC0 Public Domain)

Сегментът на търсене и препоръчване на ИТ специалисти у нас се развива с изключителни темпове. Потвърждение за това е платформата Noble Hire, която разширява възможностите си с интересни предложения.

Моделът на Noble Hire позволява на рефъралите да печелят суми от порядъка на няколко хиляди лева, когато препоръчат технологичен кадър и той бъде нает на работа през сайта.

„Ако познавате програмист, препоръчате го и бъде нает през нашата платформа, можете да спечелите сума, достигаща 5 000 или дори 10 000 лева. При това ще печелите дългосрочно всеки път, когато той си смени работата посредством Noble Hire”, сподели Георги Иванов, управител и съосновател на проекта.

Noble Hire залага на мрежа от рефърали като основна стратегия, които да препоръчват ИТ таланти и да печелят от тяхното наемане. Към момента тя има над 2000 регистрирани потребители, а само през отминалата година е разпределила над 100 000 лева на своите рефърали.

Успешният бизнес модел помага на екипа да привлече рискова инвестиция в размер на 250 000 евро за своето развитие, а плановете са за набиране на нови 1 млн. евро в бъдеще. Броят на технологичните компании в платформата е повече от 70.

Моделът, базиран на рефърали, е начинът да се реши трудното достигане до ИТ кадри в бранша, сподели Георги Иванов, управител и съосновател на Noble Hire
(снимка: личен архив)

В дългосрочен план екипът дори възнамерява да мотивира компаниите сами да включват своите служители в платформата. Така, ако последните решат да сменят работното си място, работодателят ще може да получи бонуси от това. По този начин той би бил компенсиран поне частично за своите инвестиции в обучението и развитието на съответния специалист.

Според създателите на сайта, в перспектива това може да се превърне в устойчиво решение на проблема с кражбата на таланти. Моделът вече се тества от някои компании, които са включили свои служители в платформата, вместо да ги освободят директно.

Според Георги Иванов, въпреки кризата компаниите, които освобождават кадри, са малцинство поне в ИТ бранша, като повечето фирми продължават усилено да търсят нови попълнения за екипите си.

Друга новост е, че платформата разширява секторите, в които ще търси специалисти, излизайки извън кръга на технологичните компании. За разлика от ИТ сектора, в който рефъралът може да получи две брутни месечни заплати, в другите браншове ще е само една.

Коментари по темата: „Платформа дава до 10 000 лв. за препоръчване на ИТ специалист”

добавете коментар...

  1. Работи си

    Странно, на мен си ми го отваря – “https://noblehire.io”

  2. ха

    Сайтът ми отваря бял екран. Явно не са се постарали много върху него…

Коментар