SEAT започва производство на вентилатори за спешна помощ

Вентилаторът за спешна помощ OxyGEN се произвежда на линията за монтаж на SEAT Leon
(снимка: SEAT)

Испанският производител на автомобили SEAT започва производство на вентилатори за спешна помощ в своите съоръжения в Марторей, за да помогне в борбата срещу кризата, причинена от COVID-19.

Устройството е одобрено от Испанската агенция по медицина за клинично изследване, а ежедневният обем на производството ще бъде постоянно коригиран в съответствие с търсенето, за да се избегнат ненужни запаси. Компанията ще работи за достигане на производствен обем от 300 вентилатора на ден на монтажната линия за SEAT Leon.

Хардуерът на OxyGEN е проектиран безплатно от компанията Protofy.xyz, в координация с лекари от болници и институти. Устройството е разработено за две седмици, а в процеса на неговата индустриализация SEAT си сътрудничи с различни партньори, уточняват от компанията в официално съобщение.

„Отговорът на недостига на медицински доставки е приоритет, както и отговорност за компания с голям промишлен капацитет като SEAT. Сега е необходима всякаква подкрепа, за да се борим заедно срещу разпространението на COVID-19”, заяви председателят на SEAT и вицепрезидент по финансите и информационните технологии Карстен Исенсе.

Вентилаторите за обдишване са животоспасяващи за тежките случаи на коронавирус
(снимка: SEAT)

Вентилаторът за спешна помощ се произвежда на линията за монтаж на колите SEAT Leon и се задвижва от адаптиран двигател за чистачките на предното стъкло. Едно такова устройство включва повече от 80 електронни и механични компонента и преминава през задълбочен контрол на качеството и стерилизация с ултравиолетова светлина.

„Работата в екип и сътрудничеството вече са по-важни от всякога, така че заедно да можем да отговорим на търсенето на здравните центрове. В SEAT имаме усъвършенствана система за масово производство и в ситуация като настоящата е наша отговорност да я предоставим на разположение на испанското общество”, заяви заместник-председателят на SEAT по производство и логистика д-р Кристиян Волмер.

В момента компанията работи и по други проекти за нуждите на здравната система, които ще бъдат обявени, след като преминат всички необходими тестове и бъдат разрешени за пускане от властите, уточниха от автомобилния производител, който е собственост на Volkswagen Group.

Коментари по темата: „SEAT започва производство на вентилатори за спешна помощ”

добавете коментар...

  1. Хмел

    Похвално, могат много човешки животи да спасят.

  2. ..

    Коректният превод на ventilator е РЕСПИРАТОР.

    Вентилатор на български има различно значение, а именно – fan

  3. Anonymous

    и бъдат разрешени за пускане от властите

  4. Anonymous

    Значително поскъпване на храните отчете КНСБ през март

  5. Anonymous

    10:00
    Комисията по стокови борси не откри поскъпване на храните

Коментар