Microsoft ще поддържа Edge за Windows 7 още 15 месеца

Потребителите на Windows 7 ще имат поддържан Edge до средата на юли 2021 г.
(снимка: Matthias Nadler / Microsoft)

Microsoft актуализира графика за поддръжка на собствения си браузър Edge за различни операционни системи. В продължение на повече от една година – до 15 юли 2021 – потребителите на Windows 7 и Windows Server 2008 R2 ще имат осигурена поддръжка на Edge.

Макар че остава доста време до изтичане на поддръжката на Edge за остарелите платформи, Microsoft препоръчва, както обикновено, на потребителите на Windows 7 да преминат към по-нова операционна система от съображения за сигурност.

„Ще продължим да поддържаме Microsoft Edge на Windows 7 и Windows Server 2008 R2 до 15 юли 2021 г. Тези операционни системи вече не се поддържат и Microsoft препоръчва да преминете към поддържана операционна система като Windows 10”, казват от компанията.

Статистиката на Netmarketshare за най-популярните операционни системи и браузъри през март 2020 г. показва, че браузърът Edge, който се появи с Windows 10 като браузър по подразбиране вместо Internet Explorer, вече е втори по полурност в света. Отскоро Microsoft разпространява обновен Edge на база Chromium.